Forside

Psykolog Anne-Marie Beck-Nielsen

Forside Indhold Kontakt Links

 

Behandling

Depression
Angst og fobier Krise

Samliv

 

Samlivsproblemer

Når der i parforholdet mangler det liv og den glæde og nærhed, som kendertegner et godt og varmt forhold, er begge parter ofte ulykkelige, og det er svært selv at finde ud af, hvad der skal til, for at der kan ske en ændring.

Hver for sig er parterne tilbøjelig til at placere skylden – årsagen til smerten – hos den anden, men det er samspillet, der er skurken. Det er ikke personerne, men samspillet der skal ændres for igen at få gnisten til at springe.

Min erfaring fra parterapi er, at der bag problemerne næsten altid ligger manglende forståelse af hinanden og manglende indlevelse i hinandens verden. Varmen og nærheden dukker op, når der opstår forståelse og indføling.

Et godt parforhold er ikke blot noget I har. Det skabes af jer begge to hver dag. Og her kan det være en værdifuld ny synsvinkel at inddrage en 3. part, der ser på jeres samliv med nye og erfarne øjne.

Mange parforhold kan reddes og blive meget bedre, hvis I kommer inden kærligheden er visnet helt væk og måske en dag er død. Hvis det er tilfældet, kan vi blot konstatere dette, og jeg kan bistå med en afklaring, så skilsmissen bliver mindre smertefuld, end den ellers ville blive.

 

Det I kan lære i par-terapi er  

  • At snakke bedre sammen og lytte til hinanden
  • At håndtere skænderier, lukkethed og besværlige følelser med et godt udfald
  • At finde frem til det der skaber vanskeligheder
  • At lægge vægt på det der giver glæde, sjov og mening